Bril Negenentwintig • Hoogstraat 29 • 6701 BL • Wageningen • Tel: 0317 - 410 322 • E-mail: info@bril29.nl

De optometrist

De optometrist die bij ons werkzaam is, is er om de gezondheid van uw ogen te beoordelen. Hij of zij spoort eventuele oogafwijkingen en oogziektes op. Mocht het nodig zijn dan kan de optometrist een optometrisch onderzoek uitvoeren. Als tijdens het onderzoek blijkt dat verder onderzoek of een behandeling noodzakelijk is dan kan hij of zij u hiervoor doorverwijzen naar de oogarts.

De optometrist werkt samen met de huisartsen. Zo voert hij of zij bijvoorbeeld de jaarlijkse suikercontroles uit van diabetes-patiƫnten, en als het nodig is om iemand door te verwijzen, dan gaat dit ook in samenwerking met de huisarts.
Van iedere klant die bij ons komt voor een oogmeting wordt standaard de oogdruk gemeten en een fundusfoto gemaakt. Dat is een foto van het belangrijkste gedeelte van het netvlies. De optometrist controleert al deze foto's. Op deze manier weten we precies hoe het ervoor staat met de gezondheid van uw ogen.

Het beroep van optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de optometrist wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg. Optometristen hebben een vierjarige HBO-opleiding afgerond.

Hoogstraat 29
6701 BL Wageningen
0317-410 322
Info@bril29.nl

Volg ons op

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de nieuwste trends en ontwikkelingen? volg ons op social media.

Volg ons op

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de nieuwste trends en ontwikkelingen? volg ons op social media.

Vacature